موسسه حقوقی و آموزشی فرهنگ تفاهم

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

۰۲۱-۵۴۷۶۴​

برای مشاوره حقوقی آنلاین با ۰۹۱۲۰۴۷۷۱۱۶ تماس حاصل نمایید

وکیل اداره کار
وکیل اداره کار

وکیل اداره کار

وکیل اداره کار به وکیل پایه یک دادگستری گفته می‌شود که نسبت به‌تمامی امور حقوقی و قانونی اداره کار اشراف و آگاهی کاملاً تخصصی دارد. وکیل اداره کار دارای اطلاعات به‌روز و کامل نسبت به تمامی قوانین مربوط به کار، بخش نامه‌ها و بیمه می‌باشد. 

در صورتی که بین کارفرما و کارگر مشکلی رخ دهد او می‌تواند به جهت آگاهی که در خصوص مسائل مربوطه دارد به بهترین شکل از حقوق این افراد دفاع بنماید.

در اینجا هم شخص کارگر و هم کارفرما می‌توانند از یکدیگر شکایت بکنند و هر دو این افراد (کارگر و کارفرما) این امکان را دارند. به این صورت که از ابتدا تمامی کار خود را به دست وکیل اداره کار بسپارند. چراکه از این طریق کار به بهترین شکل در خصوص پرونده انجام بدهد.

باید گفت وکیل اداره کار با توجه به تخصصی که در عرصه قوانین مربوط به اداره کار دارد، می‌تواند اقدامات حقوقی را به نحو احسن انجام بدهد.

بروز اختلافات کاری بین کارگر و کارفرما امری بدیهی است. چراکه هر روزه ما در مؤسسه حقوقی خود شاهد حضور افرادی هستیم که به دلایلی توسط شخص کارفرما مورد ناحقی قرار گرفتند که در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت.

بهترین وکیل اداره کار در تهران

شما در مقام کارگر و کارفرما می‌توانید در خصوص مشکلات پیش‌آمده ناشی از دعاوی مربوط به اداره کار و امور مربوط به آن با وکیل اداره کار متخصص در امور حقوقی و قانونی با مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم که به کلیه قوانین و حقوق مربوط به این حوزه اشراف و آگاهی دارد مشاوره داشته باشید. در صورت نیاز با انعقاد قرارداد وکالت از وکیل اداره کار متخصص در این حوزه یاری بطلبید. چرا که انتخاب وکیل پایه یک دادگستری درست در این زمینه می‌تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد.

تماس با وکیل پایه یک دادگستری در مورد وکیل اداره کار

انتخاب نماینده قانونی در دعاوی اداره کار

در واقع قانون در خصوص اختلافات مابین کارگر و کارفرما که در ادامه مقاله به انواع آن اشاره خواهیم کرد، به شکلی انعطاف به خرج داده. به این صورت که صرف رسیدگی به دعاوی را فقط منحصر به وکیل دادگستری نکرده است. یعنی به طرفین این اجازه را داده که نماینده قانونی که می‌تواند از اشخاص عادی باشد را به‌ عنوان وکیل خود انتخاب نمایند. این نماینده تام‌الاختیار می‌تواند باشد و تمامی اختیاراتی که فرد اصیل در دعوا دارد را می‌تواند به نوعی داشته باشد.

ماده ۲۲ آیین دادرسی کار گفته است که هر یک از طرفین دعوا (کارگر و کارفرما) می‌توانند یک نماینده برای خود انتخاب و برای رسیدگی به دعوای خود معرفی نمایند.

ماده ۲۳ آیین دادرسی کار گفته است که نماینده شخص حقیقی است. برای معرفی آن با یک سند عادی و یا رسمی مشخص می‌شود.

مواردی که در خصوص بحث نماینده قانونی افراد باید در نظر بگیرید این است که در نوشته‌ای که نماینده در آن معرفی می‌شود باید حتماً ذکر گردد که نماینده برای حضور در تمامی جلسات انتخاب می‌شود و یا صرفاً برای یک جلسه و در شرایط خاصی باید در جلسه رسیدگی حضور پیدا کند.

همان طور که در بالا گفتیم قانون در بحث دعاوی بین کارگر و کارفرما انعطاف بیشتری داشته است. بنابراین سعی کرده که اختلافات تا حد امکان بدون تشریفات خاص و با کمترین هزینه تشکیل شود.

برای همین صرفاً حضور وکیل اداره کار را لازم برای دفاع از شخص نمی‌داند و اجازه به حضور یک نماینده به فرد داده است. این امر به نظر می‌رسد بیشتر به سبب حمایت از قشر کارگر در خصوص اختلافات بین کارگر و کارفرما و به جهات اقتصادی باشد.

نحوه درخواست نماینده قانونی و وکیل در اداره کار

  • معرفی شخص نماینده از جانب کارگر و کارفرما صرفاً از طریق سامانه جامع روابط کار و به شکل اینترنتی صورت می‌گیرد.
  • در خصوص معرفی این موضوع باید مدنظر قرار داده شود که علاوه بر احراز هویت طرفین اختلاف، شخص نماینده قانونی نیز در سامانه اداره کار باید احراز هویت شود. سپس معرفی نامه نماینده و وکیل باید در سامانه بارگذاری شود. در ادامه مقاله نمونه‌ای از این معرفی نامه را به شما نشان خواهیم داد.
  • در معرفی نامه باید به تام الاختیار و عدم تام الاختیاری نماینده به طور صریح اشاره شود. چرا که ذکر این مورد تأثیر بسیاری در مشخص کردن حدود اختیارات نماینده دارد. به طوری که می‌توانیم بیان نماییم، در صورتی فرد نماینده می‌تواند حق تجدید نظرخواهی نسبت به رأی هیات تشخیص را در هیات حل اختلاف اداره کار داشته باشد که تام الاختیار بودن او در معرفی نامه نمایندگی درج شده باشد.
  • در صورتی که عدم تام‌الاختیار بودن نماینده در معرفی نامه ذکر شده باشد و یا خود نماینده به این موضوع اشاره کرده باشد هیئت تشخیص در حالتی که امکان آن باشد بدون حضور فرد اصلی دعوا به اختلاف رسیدگی می‌نماید. در صورتی که امکان این امر وجود نداشته باشد از فرد اصلی طرف دعوا درخواست حضور در جلسه را می‌نماید.

نکات مهم در تنظیم قرارداد کار

قبل از آن که به بحث اختلافات بین کارگر و کارفرما بپردازیم به نکاتی که باید در تنظیم یک قرارداد به آن دقت شود اشاره خواهیم کرد. شاید به این شکل از بروز اختلافات آتی جلوگیری شود.

وکیل اداره کار بیان می‌دارد مواردی که در تنظیم یک قرارداد باید رعایت شود در ماده ۱۰ قانون کار مورد بیان واقع شده است. اصولاً تمامی قراردادهای کاری باید بر اساس این قانون کار نوشته و اجرا بشوند. با این حال راهنمایی گرفتن از یک وکیل اداره کار می‌تواند بسیار به شما کمک نماید تا یک قرارداد درست منعقد نماید. 

مواردی که باید در قرارداد کار بین کارگر و کارفرما رعایت شوند. به شرح زیر هستند :

  • تعیین موضوع قرارداد.
  • تعیین میزان دستمزد و پاداش‌ها.
  • تعیین ساعات کاری و مرخصی و تعطیلات.
  • تعیین محل انجام کار.
  • مشخص نمودن تاریخ انعقاد قرارداد.
  • تعیین مدت زمان قرارداد.
وکلا پایه یک دادگستری

نمونه ای از معرفی نامه نماینده قانونی به اداره کار

با سلام

ریاست محترم اداره کار

احتراماً به استحضار می‌رساند، اینجانب ………….. فرزند …………..به شماره ملی ………….. که شکایتی در مرجع حل اختلاف اداره کار مطرح نموده‌ام، آقا /خانم …………………را به عنوان نماینده قانونی و تام الاختیار خود جهت حضور در جلسات هیات تشخیص و هیات حل اختلاف اداره کار جهت رسیدگی به دعوی خود به هر شکل اعم از صلح و سازش، اعتراض به رأی هیات تشخیص و درخواست اجرای رأی قطعی پرونده مربوطه معرفی می‌نمایم.

با تشکر

دلایل شکایت از کارفرما توسط کارگر​

شکایت از کارفرما به دلیل پرداخت نکردن حقوق

وکیل اداره کار بیان می‌دارد زمانی که بین کارفرما و کارگر قراردادی مبنی بر قرارداد کار تنظیم بشود، در این قرارداد ضمن این که به صراحت در خصوص وظایف هر یک از طرفین صحبت می‌شود. در خصوص مزایایی که ذیل این تعهدات به کارگر تعلق می‌گیرد به شکل صریح مواردی مطرح خواهد شد.

شخص کارفرما متعهد می‌شود که در قبال وظایفی که کارگر دارد و آن را انجام می‌دهد به او حق الزحمه ای پرداخت بنماید.  زمانی که کارفرما از پرداخت حق الزحمه تعیین شده به کارگر خویش خودداری می‌نماید او می‌تواند از کارفرما شکایت بنماید.  به دلیل این که تهیه مدارک و انجام کارهای مربوطه طولانی می‌باشد کارگر می‌تواند انجام کلیه کارهای مربوط به شکایت خود از کارفرما را به وکیل متخصص بسپارد.

شکایت از کارفرما به دلیل اخراج غیرقانونی

زمانی که شخص کارفرما به دلیلی غیر قابل قبول که عمدتاً غیرقانونی است، کارگر خود را اخراج می‌نماید. به طور مثال وقتی فرد کارگر باید به مدت یک سال طبق قرارداد منعقد شده به سرکار بیاید و کارفرما زودتر از دوره ی تعیین شده کارگر خود را اخراج می‌کند. به دلیل این که شخص کارگر درخواست مرخصی داشته است، شخص کارگر می‌تواند خود به طور شخصی و یا به‌واسطه یک وکیل متخصص که وکیل پایه یک دادگستری است به شکایت خود رسیدگی نماید. همچنین هر کارفرمایی موظف است کارگر خود را بیمه نماید. بعد از این که حال کارگر به دلیل اخراج و یا دلایل دیگر بیکار شد بتواند از بیمه بیکاری بهره ببرد. در خصوص آگاهی یافتن از بحث بیمه می‌توانید به مقاله وکیل بیمه مراجعه فرمایید.

شکایت از کارفرما به دلیل عدم تضمین امنیت کارگر و بروز خسارت جسمانی

زمانی که شخص کارفرما با توجه به نوع شغلی که دارد ایمنی شخص کارگر را در محیط کاری تأمین نکند و به جهت عدم تأمین ایمنی لازم و عدم تهیه وسایل موردنیاز برای ایمنی شخص کارگر  به او آسیب جسمی وارد گردد، او حق دارد تا از کارفرما خود شکایت نماید. در این راه کارگر می‌تواند برای شکایت از کارفرما از وکیل پایه یک دادگستری راهنمایی بگیرد.

 اگر شما نیز از جانب کارفرمای خود مورد ناحقی واقع شدید همین حالا می‌توانید با شماره‌ای که در زیر متن درج شده است تماس بگیرید. و در صورت لزوم با او قرارداد وکالت منعقد نماید تا وکیل به بهترین نحو به شکایت او رسیدگی بنماید.

دلایل شکایت کارفرما از کارگر

شکایت از کارگر به جهت ترک غیرقانونی کار

وکیل اداره کار بیان می‌دارد زمانی که قراردادی بین کارگر و کارفرما منعقد می‌شود در ذیل قرارداد کار مدت قرارداد  مشخص می‌شود. طبق قرارداد شخص کارگر موظف می‌شود که تا زمانی که مدت زمان قرارداد به اتمام نرسیده است به تعهدات خود عمل بنماید. باید گفت که بابت تضمین حسن انجام کار کارفرما از شخص کارگر، سفته دریافت می‌نماید. در صورت تخلف کارگر از مفاد قرارداد بتواند از سفته موردنظر استفاده بنماید. شما نیز به عنوان کارفرما و یا کارگر در بحث سفته‌ای که به جهت حسن انجام کار داده شده اگر دچار مشکل شدید می‌توانید، در این مورد از وکیل سفته مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم مشاوره‌های لازم را دریافت بنماید.

حال اگر شخص کارگر به تعهدات خود که از جمله آن مدت زمان معین در قرارداد اعتنایی نکند؛ زودتر از مدت قرارداد استعفا بدهد و تعهدات خود را نیمه‌کاره رها بنماید و باعث ضرر شخص کارفرما بشود، کارفرما می‌تواند از کارگر خود شکایت بنماید. در این راستا برای جلوگیری از مشکلات احتمالی یا پیگیری مشکلات از وکیل متخصص مشاوره بگیرد.

شکایت از کارگر به جهت عدم امانت‌داری

کارگر در محیط کار خود موظف است تا از وسایلی که کارفرما به او جهت انجام کار سپرده شده است نگاهداری نماید، به این صورت که اگر سیستم و یا دستگاهی که برای انجام درست کار به او داده شده است توسط شخص کارگر از روی عمد و یا اهمال وی دچار آسیب بشود او مسئول جبران خسارت وارده به آنچه آسیب‌زده و متعلق به کارفرما هست، می‌باشد. در این خصوص ید او از حالت امانی به ید ضمانی تبدیل خواهد شد و کارفرما می‌تواند از کارگر به جهت این خسارت وارد شده شکایت نماید و از وکیل پایه یک دادگستری راهنمایی بگیرید.

وکالت و مشاوره تخصصی با وکیل

چگونگی شکایت کارگر از کارفرما

وکیل اداره کار بیان می‌دارد زمانی که شخص کارگر بخواهد از کارفرمای خود به جهات و دلایل قانونی شکایت بنماید، باید مراحلی را در این خصوص طی بکند تا به بهترین شکل بتواند به حق خود برسد.

حال بهتر است از یک وکیل متخصص و آگاه به امور مربوط به قوانین کار که پایه یک دادگستری دارد کمک بگیرد و در این راستا وکیل متخصص مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم می‌تواند شما را یاری بنماید.

  • کارگری که قصد شکایت از کارفرما خود را داشته باشد باید ابتدا دادخواستی مبنی بر موضوع شکایت خود در نزد یک وکیل متخصص تنظیم بنماید. آن چه که باید مورد توجه واقع بشود این است که در بحث شکایت، کارگر تنها می‌تواند در دادخواست یک مورد از شکایت خود را علیه کارفرما مطرح بنماید، به طور مثال او نمی‌تواند همزمان علاوه بر شکایت در خصوص اخراج غیرقانونی خود توسط کارفرما در خصوص گرفتن حقوق و سنوات خود نیز از کارفرما شکایت بنماید،  باید به طور جدا هر کدوم از این شکایات را مطرح بنماید.
  • بعد از تنظیم دادخواست نیازی نیست که شخص کارگر بهاداره کار جهت ثبت دادخواست مراجعه کند. امروزه با رفتن به سامانه جامع روابط کار می‌توان دادخواست خود را ثبت نمود و بعد از مطالعه دادخواست، مرجع رسیدگی به پرونده ی فرد کارگر مشخص خواهد شد. چه‌ بسا بهتر است در این راستا از وکیل مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم برای رسیدن به حق خود استفاده بنماید.

مرجع رسیدگی به شکایت ما بین کارگر و کارفرما

در ابتدا باید بیان داریم که نوع موضوع شکایت در این که چه مرجعی به آن رسیدگی بنماید تأثیر بسزایی دارد. از آن جهت که اگر موضوع شکایت کارگر در خصوص بحث‌هایی نظیر اخراج غیرقانونی، حق بیمه، حقوق و حق سنوات باشد به دعوای او توسط هیات تشخیص و هیات حل اختلاف، اداره ی کار رسیدگی خواهد نمود و اگر علت شکایت از کارفرما به علت آسیب و صدمه جسمی باشد که به جهت عدم رعایت ایمنی و تهیه وسایل ایمن برای کارگر باشد به شکایت کارگر در دادسرا رسیدگی خواهد شد .

سازش در شورای اسلامی کار و انجمن صنفی کارگران

زمانی که دادخواست در سامانه جامع روابط کار ثبت گشت بعد از آن موضوع شکایت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.  پرونده‌ای در این رابطه تشکیل خواهد شد. حال با توجه به ماده ۱۵۷ قانون کار در خصوص مراجع صالح به رسیدگی اختلافات فی مابین کارگر و کارفرما، ابتدا سازش بین کارگر و کارفرما در شورای اسلامی کار صورت می‌پذیرد، در صورتی که شورای اسلامی کار نبود از طرف انجمن صنفی کارگران و یا نماینده ی قانونی کارگر و کارفرما سازش صورت خواهد گرفت.

طرح اختلاف در هیات تشخیص

در صورتی که از طریق سازش، اختلافات پیش‌آمده برطرف نشد آن‌گاه است که اختلاف مطرح شده در هیات تشخیص مطرح خواهد گشت که مرحله ی بدوی رسیدگی به اختلافات فی مابین کارگر و کارفرما است. اگر در مرحله ی بدوی که هیات تشخیص نام دارد مشکل برطرف نشد آن‌گاه است که پرونده وارد مرحله تجدیدنظر که همان هیات حل اختلاف اداره کار هست سپرده خواهد شد.

حکم هیات حل اختلاف کار

 رأی صادره در هیات حل اختلاف اداره ی کار قطعی و بدون تجدیدنظر خواهد بود. چرا که هیات تشخیص مرحله بدوی و اگر به رای این هیات اعتراض بشود و هیات حل اختلاف به موضوع رسیدگی بنماید و رای صادر کند دیگر رای غیر قابل تجدیدنظر خواهد بود .چنان چه که به رای صادره و قطعی هیات حل اختلاف کار در دیوان عدالت اداری شکایت شد، دیوان با بررسی رای صادر شده تشخیص می‌دهد که اگر رای مطابق با قانون نبوده آن را ابطال بنماید و اگر رای به‌درستی و طبق موازین قانونی صادر شده آن را تأیید می‌نماید.

به هر جهت تمامی این مراحل شکایات به شکلی هستند که اگر فرد شاکی از یک وکیل اداره کار متخصص و آگاه استفاده بنماید او می‌تواند به بهترین شکل به رسیدگی بپردازد و فرد را در جهت رسیدن به حق خود یاری نماید.

مزایای مشاوره با وکیل اداره کار متخصص در موسسه حقوقی فرهنگ تفاهم

از مزایای مشاوره با وکیل اداره کار متخصص که وکیل پایه یک دادگستری می‌باشد این است که وکیل اداره کار از آن جهت که نسبت به تمامی قوانین کار و بخش نامه ها و بیمه اطلاعات کامل و جامع دارد، می‌تواند فردی را که متضرر شده است به بهترین شکل راهنمایی بکند و راه‌هایی را که فرد می‌تواند با قدم گذاشتن در آن به بهترین شکل به حق خود برسد به او بازگو نماید.

حال در اینجا کارگر و کارفرما هر دو می‌توانند با مراجعه به مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم در این خصوص از وکیل متخصص مؤسسه ما مشاوره دریافت نمایند.

وکلا پایه یک دادگستری

سوالات متداول

چه اشخاصی مشمول قانون کار هستند؟

مطابق ماده ۱ قانون کار تمامی کارفرمایان، کارگران، کارگاه‌ها و مؤسسات تولیدی، صنعتی، خدماتی و کشاورزی ملزم به تبعیت از  قانون کار هستند.

تعریف کارگر و کارفرما در قانون چه می‌باشد؟

کارگر کسی است که در مقابل دریافت دستمزد معین به درخواست کارفرما کار می‌نماید. کارفرما شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی است که کارگر به درخواست او و در مقابل دستمزد مشخص کار می‌کند و او مسئول تمامی  تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر عهده‌دار هستند.

چه ادله‌ای در مراجع حل اختلاف کار مورد استناد قرار می‌گیرد؟

اقرار، اسناد و مدارک، شهادت، تحقیق محلی می‌توانند مورد استناد واقع شوند. 

در قرارداد های کاری بیمه شدن کارگر باید توسط کارفرما ذکر شود؟

بله در قرارداد کار شخص کارفرما باید در خصوص بیمه شدن کارگر صحبت نماید.

چه زمانی به دعوا بین کارگر و کارفرما در دادسرا رسیدگی می‌شود؟

آسیب و صدمات جسمانی ناشی از عدم فراهم‌کردن وسایل ایمنی برای کارگر، توهین و فحاشی از مواردی هستند که در دادسرا به آن‌ها رسیدگی می‌شود.

 در چه مدت زمانی شخص حق اعتراض به رای هیات تشخیص را دارد؟

از زمان صدور رای تا ۱۵ روز طرفین اختلاف می‌توانند اعتراض خود را اعلام نمایند تا به اختلاف آن‌ها در هیات اختلاف کار رسیدگی شود.

هیات تشخیص تنها مرجع رسیدگی به اختلافات کارفرما و کارگر می‌باشد؟

خیر، هیات تشخیص تنها در مرحله بدوی به اختلافات رسیدگی می‌نماید و رسیدگی به اختلافات در مرحله تجدیدنظر با هیات حل اختلاف کار می‌باشد.

قرارداد های کار شفاهی قابل پیگیری در مراجع حل اختلاف اداره کار هستند؟

بله قرارداد های کار شفاهی از آن جایی که مطابق ماده ۷ قانون کار معتبر هستند قابل پیگیری و اثبات از طریق شهادت و امارات هستند.

 چند نسخه از قرارداد کار باید وجود داشته باشد و تحویل چه کسانی داده شود؟

طبق قانون اداره کار قرارداد کار باید در چهار نسخه تنظیم شود. دو نسخه تحویل کارفرما و کارگر و دو نسخه دیگر تحویل اداره کار و شورای اسلامی کار قرار بگیرد.

رای صادر شده در هیات حل اختلاف کار با وجود قطعی بودن دیگر قابل اعتراض نیست؟

بله با این که رای قطعی است؛ اما در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض می‌باشد و اعتراض به رای صادر گشته مانع از اجرا رای نیست.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

وکیل وصول دیه

وکیل وصول دیه

متن سربرگ خود را وارد کنید تعریف دیه دیه یا خون‌بها از قوانین اسلام بشمار می‌رود و مطابق تعاریف فقهی، مال یا پولی می‌باشد که به واسطه کشتن انسان یا

ادامه‌ی مطلب »